Gezond beleid

Kindercentrum Zus & Zo vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom hanteren wij een gezond voedingsbeleid. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. Kinderen zijn volop in de groei en hebben dus eten en drinken nodig met voldoende energie en voedingsstoffen. 

We volgen de richtlijnen van het voedingscentrum. 
Bij de totstandkoming van ons voedingsbeleid hebben we de adviezen en hulpmiddelen van het voedingscentrum gebruikt en kiezen we voor producten uit de schijf van vijf. Met gezond eten is variatie en regelmaat erg belangrijk. Wij hebben vaste eettijden en variëren met het aanbod. 

Pedagogisch medewerkers geven het goede voorbeeld
Omdat er in de kinderopvang gedurende de dag diverse eet- en drinkmomenten zijn is er een grote rol weggelegd voor de pedagogisch medewerkers in het aanleren van gezonde voedingspatronen. De pedagogisch medewerkers eten met de kinderen mee aan tafel en geven het goede voorbeeld. We creëren een gezellig moment samen aan tafel.

Uitzonderingen
Bij feestdagen zoals Pasen, Sinterklaas, Kerst etc. maken we een uitzondering. Het uitgangspunt blijft wel dat dit zo gezond mogelijk is en bij kinderen jonger dan vier jaar wordt dit altijd in overleg met ouders gedaan. 
We maken bewuste keuzes en zien de 'ongezonde keuzes' als een uitzondering. 

Als kinderen jarig zijn dan mogen ze trakteren. Wel vragen wij om gezonde traktaties.
Tips? Kijk op: www.gezondtrakteren.nl of op www.voedingscentrum.nl/trakteren

 

Gezonde start

 

 

Giraffe
  • Modderdag 2022

    29 juni was het nationale modderdag.

    Lees meer
  • Nationale buitenspeeldag

    Op 09-06-2022 was de nationale buitenspeeldag.

    Lees meer